Blog 4t ESO

divendres, 20 d’abril de 2018

VIATGE D'ESTUDIS


Bones des de Berlin!   DIA 1


Avui hem fet mil i una coses. Hem quedat a les 4:45 a l’aeroport, a les 6:55 teníem el vol i a les 9:45 ja érem a l’hotel . A l’aeroport ens esperava un home que ens ha acompanyat fins a l’allotjament. Hem arribat sobre les 11; a les 12 ja havíem deixat les maletes al hostel i comprat tickets per al metro. 
Després l’ hem agafat i hem partit cap a Alexanderplatz, hem fet  un passeig pel centre i hem tengut 1h i mitja per dinar: alguns hem anat a llocs de mejar ràpid i altres a menjar un frankfurt. Hem quedat a un cantó de l’Alexanderplatz i hem anat a visitar altres llocs, com per exemple la torre televisió (Fernsehturm), l’ajuntament (Rathaus), la porta de Brandenburg, la catedral, etc. Cal remarcar que no hem necessitat cap mena de guia, perquè cada un de nosaltres s’ha preparat un poc d’història d’un lloc concret, així que quan arribàvem, ens la contaven.

També hem passejat per Tiergarten i hem descansat una estoneta😜. Hem acabat la nostra visita per la ciutat per llocs com 17. Juli Strasse, el Postdammerplatz, la Columna de la Victòria...

Hem acabat la nostra ruta sobre les 18/18:30, quanhem tornat a l’estació de metro cap a Ostbahnhof, que està a exactament 250m de l’hotel, així que no hem hagut de caminar massa. Hem aprofitat per descansar fins a les 20h i després hem sopat, prestet. 


A les 21 hem tornat a agafaf el metro cap al Reichstag, on hem fet una visita a la cúpula que ha estat preciosa, perquè hem vist tot el barri il.luminat, v la qual cosa ens ha agradat molt. Sobre les 22h hem tornat a l’hotel , ens hem dutxat i hem anat a dormir per descansar i, demà, més i millor!DIA 2

Avui, dilluns 16 d’Abril hem berenat per primera vegada a l’hotel. Acte seguit hem agafat el metro per dirigir-mos a visitar el museu jueu, allà hem après com és la vida jueva a jerusalem, la seva història i el conflicte actual entre Palestins i Israelites. Ens hem sentit com un jueu atrapat al malsomni nazi. 

Més tard hem visitat el Check Point Charlie i el museu relacionat amb la història del mur de Berlín. 

A continuació hem fet una aturada per menjar i reposar forces. 

Després hem anat a veure la Topografía del terror, on hem pogut veure la dura realitat sobre l’Holocaust nazi. Hem fet una petita aturada a la sinagoga i finalment hem vist la part més conservada del mur de Berlín, on hem observat obres urbanes de diferents  autors.

CONCLUSIÓ:Hhem augmentat el nostre coneixement sobre els jueus i l’Holocaust i ens hem donat compta de la crueltat dels darrers anys d’Alemania. DIA 3 [17 D’ABRIL]


Avui, dia 17 d'abril, hem visitat diferents llocs que ens han agradat molt. Per començar el dia, ens hem aixecat molt prest i hem visitat el museu de Pergamo, just en el centre de Berlín.
Principalment, hi havia moltes estructures que pertanyen a l'Orient mig i a Grècia. Encara que les estructures tinguéssin milers d'anys estaven molt ben conservades i ens ha cridat l’atenció els impactes de bales a l’exterior degudes a la Segona Guerra Mundial.

Més tard hem anat al museu Nou i ens ha sorprés la gran varietat d’obres d'aquell lloc; per començar tenia diferents obres d'art i estructures de l'època Romana, de l'antic Egipte fins i tot de l'Edat de pedra. El que més ens ha agradat veure a tots ha estat na Nefertiti, encara que no es podía fer fotos.

Hem anat fins a la catedral i hem pujat 181 escalons per arribar fins a la part més alta d'aquest lloc no es podía tenir una visió clara de tota la ciutat de Berlín. Davant la catedral de Berlin hi havia una zona de descans amb molta gespa on hem quedat després de anar a dinar.

Una vegada tots junts, hem agafat el metro i ens hem dirigit cap al Palau de Charlottenburg, ens han donat una estona lliure i hem explorat els jardins barrocs, un lloc de Cultura.

Per finalitzar, en aquest dia tan calorós, ens hem dirigit al nostre darrer destí: l'església enderrocada per la Segona Guerra Mundial, al barri de Kurfürstendamm. Hem tingut un poc de temps lliure, per desprès tornar a tota presa cap a l’hotel a sopar, encara que hem tingut algun contratemps amb el metro. 

DIA 4

Avui hem visitat pel matí el famós camp de concentració de Sachsenhausen, situat als afores de Berlín. En arribar, hem estat presents a les diverses instal·lacions i hem experimentat l’angoixa i el sentiment de sofriment per part de totes les persones que arribaren a conviure dia a dia en aquest tràgic lloc.
Més tard, hem fet un bonic passeig per el riu Spree, on hem gaudit de les esplèndides vistes de la impressionant i coneguda capital d’Alemanya.


DIA 5

En el darrer dia del nostre viatge d'estudis hem aprofitat del poc temps que teniem pel matí per visitar el Museu d'Història Natural. En ell només entrar ens hem impressionat pel gran dinosaure que hi havia a la entrada. A dins seu, hi hem trobat entre d'altres coses: espècies animals poc comuns i exòtiques, un exemplar viu de morena i un petit video demostrant la antigüetat de l'univers.


Álvaro Coromina, Jaume Cortés, Jaume Jiménez, Marc Enrique López i Francisco PasserieuGràcies per la vostra col.laboració!  Esperam que tots hagueu après molt d'aquesta experiència. Ha estat un plaer compartir aquests dies amb vosaltres.# OrgulldegrupASR

Margalida Llinàs, Lluís Gelabert i Cristina Pons
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada