Blog 4t ESO

divendres, 17 de novembre de 2017

"ANEM A FER UNA MEDUSA D'ADN" (DEMOLAB)

El dimecres 15 de novembre els alumnes de 4t ens desplaçàrem a la UIB,a la facultat de Ciències (edifici Mateu Orfila)  per fer una pràctica de Bioquímica. Anàrem i tornàrem en metro.
En arribar, ens dirigírem al DEMOLAB i els monitors de l'activitat van dividir la classe en dos grups. Un dels grups van començar amb la disecció d'un bivalve, localitzant les seves parts més importants, per després extreure l’ADN. L'altre grup, amb un monitor molt enrotllat, van parlar de l’alimentació saludable i van aprendre com degustar els aliments (sabor, olor, color, textura,...) : van fer un tast de sobrassada casolana i sobrassada prefabricada, de formatge tendre, semicurat i curat i de xocolata blanca, amb llet i negra; abans van fer un tast de wasabi i pebre bó. També menjàrem unes galletes que abans havíem posat dins nitrogen líquid. També férem un gelat de laccao amb nitrogen líquid i ens va ensenyar com esclatar globus amb llimona; va ser molt divertit. En acabar, férem un descans i després cada grup va realitzar l'activitat pendent. Prop de la una vàrem acabar les pràctiques fent una avaluació online.
Per concloure, podríem dir que ha estat una molt bona experiència, que ens ha agradat molt i que esteim desitjant tornar-hi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada